17504386_10154923112381413_4255693857705658619_o
  • Alonso peinst niet over stoppen
  • Magnussen heeft geen 'sorry' gezegd tegen Ericsson
  • Verstappen krijgt geen bier, maar water van Vettel
  • Tijdschema Shanghai

Alonso peinst niet over stoppen

Verschillende geruchten deden de laatste weken de ronde over een aanstaand afscheid van Fernando Alonso. De coureur van McLaren zou zijn geduld hebben verloren en nadenken over een tussentijds afscheid. Mark Webber wakkerde die geruchten vorige week aan door te stellen dat het hem niets zou verbazen als Alonso halverwege het seizoen besluit om de pijp aan Maarten te geven. De hoofdpersoon hield zich in de luwte, maar ontkrachtte vandaag al die geruchten.

"Wat Webber heeft gezegd klopt absoluut niet", aldus de Spanjaard. "Als een oud-coureur geïnterviewd wordt gaat er altijd wel één vraag over mij. Over hoe moeilijk de situatie voor me is. Ze doen allemaal alsof ze alles weten en alsof ik in een depressie zit. Zo is het helemaal niet. Ik rijd Formule 1 en presteer op mijn best. Ik ben nog steeds liever hier dan in de supermarkt van mijn woonplaats."

Magnussen heeft geen 'sorry' gezegd tegen Ericsson

Kevin Magnussen heeft niet zijn excuses aangeboden aan Marcus Ericsson. De twee raakten in Melbourne elkaar tijdens de race en eindigden in de grindbak. Beide coureurs konden verder, maar vielen later alsnog uit.

In een tweet die Ericsson na de race plaatste kon geconcludeerd worden dat Magnussen zijn excuses aan de Zweed had aangeboden. Daar is niets van waar zei de Deen vandaag in Shanghai. "Ik heb de tweet gezien. We ontmoetten elkaar in het vliegtuig en spraken over het voorval, maar ik heb geen sorry gezegd."

Magnussen vervolgde: "Het is niet zijn schuld, het was een race-incident. Hij zat aan de buitenkant, ik reed tegen hem aan. Het was overstuur dat veranderde in onderstuur. Als ik hem was, had ik meer ruimte gelaten om zeker te zijn dat we niet zouden crashen."

Verstappen krijgt geen bier, maar water van Vettel

Een opvallend moment tussen Sebastian Vettel en Max Verstappen vandaag op de persconferentie in Shanghai. Op de vraag of Verstappen een biertje had gekregen voor zijn hulp aan Vettel in Melbourne antwoordde hij het volgende:

https://www.youtube.com/watch?v=L7ZL-ieu_7c

Tijdschema Shanghai

Komende nacht wordt de eerste vrije training voor de Grote Prijs van China verreden. Het complete tijdschema lees je hieronder:

Vrijdag 7 april
04:00 – 05:30 eerste vrije training (VT1)
08:00 – 09:30 tweede vrije training (VT2)

Zaterdag 8 april
06:00 – 07:00 derde vrije training (VT3)
09:00 – 10:00 Kwalificatie

Zondag 9 april
08:00 Race

Foto: McLaren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden