Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 GP Maleisië

MaxAutoMaleisi

Max Verstappen reed in Maleisíë een van z’n beste kwalificaties uit z’n carrière. De coureur van Red Bull Racing mag de race morgen als derde starten. Ook al greep hij nipt naast P2, Verstappen was in z’n nopjes met het verloop van de kwalificatie.

Voor de camera’s van Ziggo Sport benadrukte verslaggever Jack Plooij het minimale verschil tussen Verstappen en de Mercedessen. Verstappen: “Hamilton zat verder weg, die konden we helaas niet pakken. Rosberg zat gelukkig een stuk dichterbij. Tijdens m’n laatste run kon ik niet goed m’n banden opwarmen omdat Rosberg vlak voor me reed. Ik wist daardoor al dat de eerste sector niet helemaal top zou zijn. Maar gelukkig was m’n eerste run goed genoeg.”

De Nederlander vervolgde: “Het scheelt enorm wanneer je eerste run snel genoeg is. Dat haalt direct al wat druk van de ketel. Als je de eerste run verprutst dan moet alles uit één ronde komen met het risico dat het helemaal fout gaat.”

Tijdens de longruns op vrijdag waren de verschillen tussen de topteams minimaal. Verstappen kijkt daarom uit naar de race van morgen. Dat zijn starts in de voorgaande races niet vlekkeloos verliepen, maakt de Nederlander niet nerveus. “Alle proefstarts gingen hier goed”, vertelde Verstappen met een lach op zijn gezicht. “maar dat was de vorige keer ook, dus we moeten het nog even afwachten.”

Foto's: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden