Red Bull Racing-fotograaf Vladimir Rys exposeert in Amsterdam

Vladimir-Rys

Doorgewinterde F1-fans hebben vast wel eens van hem gehoord: Vladimir Rys. De huisfotograaf van Red Bull Racing maakt ieder Grand Prix-weekend bijzondere foto's voor het team. Hij maakte van dichtbij de opkomst van Max Verstappen mee en zag Sebastian Vettel vier wereldtitels behalen. Zijn werk wordt aan het eind van deze maand tentoongesteld in Amsterdam.

Op 29 augustus opent Rys zijn solo-expositie in 5&33 Gallery in art’otel amsterdam. Hij bekroont hiermee een internationale carrière van 20 jaar, waarin hij al jarenlang samenwerkt met het Red Bull Racing-team.

Rys staat bekend om zijn frisse benadering van Formule 1. Zijn stijl werd gevormd in zijn jonge jaren, die hij doorbracht in Praag en Griekenland. Hiermee beïnvloedde hij vele andere fotografen, ook buiten de paddock. De foto’s in de tentoonstelling Gravity bij 5&33 tonen de kijker een onverwacht perspectief op een sport als wereld op zich: de onverbiddelijke uren van oefenen, onzichtbare teleurstellingen en opoffering, die Rys van dichtbij beschouwde.

“Tijdens mijn eerste race in Melbourne in 2005 wist ik niet wat ik deed. Maar juist de afstand van het onderwerp beloonde me op een bepaalde manier. Ik moest alles met ‘nieuwe ogen’ zien”, zegt de fotograaf in een persbericht. “Voor mijn tentoonstelling kan ik geen betere omgeving dan Amsterdam bedenken: een stad met enorme diversiteit in kunst, met gevestigde instituten en plek voor opkomende artiesten.”

‘Gravity’ is van 29 augustus tot en met 24 september te zien in 5&33 Gallery in art’otel amsterdam, Prins Hendrikkade 33, Amsterdam. De expositie is dagelijks geopend van 09.00 tot 21.00 uur.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden