Verstappen baalt na kwalificatie

24 jun 2017
P-20170624-00640_News

Max Verstappen heeft zich als vijfde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Voor de camera van Ziggo laat hij weten dat er meer in had gezeten. Zijn laatste run verliep namelijk niet zonder technische problemen.

“In de tweede sector verloor ik de ‘gear sync’, waardoor het schakelen langzamer gaat. Dat kostte me zeker twee tienden op het rechte stuk. Dat is weer enorm balen, elke keer is er iets aan de hand. In Q2 haperde mijn motor als die richting de begrenzer liep en in de derde training viel ik stil met een hydraulisch probleem”, vertelt Verstappen.

“Ondanks dat we de banden niet helemaal op temperatuur kregen voor de eerste sector, liep de kwalificatie eigenlijk best goed. In de laatste run lukte dat ook en zat ik drie tienden onder mijn rondetijd. Maar toen de ‘gear sync’ wegviel, verloor ik die tijd weer. Dat is enorm balen, want anders had ik gewoon derde gestaan. In de race is de auto goed en zitten we niet ver van de concurrentie af. Mercedes zal lastig worden om te pakken, maar met Ferrari kunnen we absoluut het gevecht aan gaan”, sluit de Nederlander af.

24 jun 2017

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden