Verstappen 'had even geen zin' om interviews te geven

P-20170625-00714_News

Max Verstappen had gisteren "even geen zin" om na afloop van de race de pers te woord te staan. Dat zei de coureur van Red Bull Racing maandagavond in het programma Peptalk op Ziggo Sport. Het kwam hem op een boete van 25.000 euro te staan.

"Ik ben toen ik terug in de pitbox was nog een half uurtje gebleven", zei Verstappen. "Ik heb de race besproken met de engineers en ben weggegaan. Het leek me verstandig om even later te reageren."

Verstappen was in gevecht met Sergio Perez om plaats drie toen zijn motor problemen kreeg. Daniel Ricciardo won de wedstrijd, terwijl de Australiër op dat moment op de vijftiende plaats lag. "Ik heb geen moment aan uitvallen gedacht. Het is enorm balen als je op zo'n positie ligt. Zeker als je achteraf hoort wat er allemaal is gebeurd."

Wat de oorzaak van zijn uitvalbeurt exact is weet Verstappen niet. "Dat zijn ze nog aan het onderzoeken. Het was in ieder geval iets met de motor", zei hij cynisch.

De Nederlander had vrijwel het hele weekend last van technische problemen. In de kwalificatie moest de motor volgens Verstappen worden teruggeschroefd. "Van alle Renault-motoren gebeurde dat alleen bij die van mij. Heel apart. Ik heb daar geen verklaring voor. Het lijkt op pech. De motor is in ieder geval klaar. We gaan er een nieuwe inzetten."

Op de sociale media gonsde het de afgelopen dagen van de complottheorieën. Verstappen gaat daar niet in mee. "Mijn monteurs zitten er ook mee. Ze werken dag en nacht om alles goed te laten verlopen. Die balen ook als een stekker wanneer ik uitval."

Verstappen is morgen een dag vrij waarna hij woensdag gaat trainen op de simulator in Milton Keynes. "Daar kan de motor in ieder geval niet kapot gaan", besluit hij met een knipoog.

Het volledige interview met Max Verstappen is te horen in de updates op onze radiozender.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen