Verstappen pareert kritiek Vettel: 'Soms moet je een klootzak zijn'

P-20170716-00846_News

Max Verstappen trekt zich niets aan van de kritiek die Sebastian Vettel na de Grand Prix van Groot-Brittannië op hem leverde. Volgens Vettel bewoog de Nederlander in een duel van richting tijdens het remmen. Verstappen zegt in gesprek met Auto Bild niets te kunnen met die kritiek.

"Dat gezeur van hem, zo kennen we Vettel", aldus de Red Bull-coureur. "Het kan me niets schelen. Ik verwacht niet dat hij me een kerstkaart stuurt en hij zal me ook niet uitnodigen voor z'n verjaardag."

Verstappen heeft al zolang hij in de Formule 1 rijdt met kritiek van (oud-)rijders te maken. Het doet hem weinig. "Ze mogen me noemen zoals ze willen. 'Gekke Max', 'roekeloze Max', of wat dan ook. Op de baan moet je soms ook een klootzak zijn. Kijk maar eens hoe Michael Schumacher reed. Het gaat erom dat je als rijder weet hoe je races moet winnen en wereldkampioen wordt. Een goede coureur kan het niet schelen of hij als een aardige vent de geschiedenisboeken ingaat."

Ricciardo

Overigens ziet Verstappen in teamgenoot Daniel Ricciardo een grotere 'uitdaging' dan in viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. "Toen zij in 2014 bij hetzelfde team reden was Daniel sterker."

Verstappen is zeer content over de gezonde concurrentiestrijd die hij met Ricciardo heeft. "We zijn nu een jaar teamgenoten, maar er is nog nooit onenigheid geweest. We halen het beste in elkaar naar boven en dat zal ook altijd zo blijven."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden