Verstappen tevreden met 'maximaal aantal punten'

P-20170716-00849_News

Max Verstappen heeft eindelijk weer eens de finishvlag gezien. De Nederlander haalde het maximale uit de race en werd vierde.

Verstappen over zijn race voor de camera van Ziggo Sport: “De start was heel goed. Ik kwam aan de buitenkant van Kimi te zitten. Hij blokte me waardoor ik erachter moest aansluiten. Daardoor had ik geen grip dus ik moest even wachten met op het gas gaan. Zo kon Vettel terugkomen maar daarna ging ik hem meteen weer buitenom voorbij. Dat was mooi. Het duel met Vettel is leuk maar we zijn gewoon te langzaam. Ik moest hard verdedigen. Hij kwam met veel snelheid binnendoor en ik verdedigde buitenom. Toen reed hij vol gas tegen me aan. Dat mag allemaal als er maar niets afbreekt.”

In de slotfase haalde Red Bull Verstappen voor zekerheid naar binnen. De Nederlander over de extra stop: “Ik zag Kimi pitten. Wat mij betreft hadden we buiten kunnen blijven maar dat is achteraf praten. Het team wilde het op veilig spelen en ervoor zorgen dat ik aan de finish kwam. We moeten proberen te begrijpen wat er dit weekend fout is gegaan. We waren niet snel genoeg maar ik heb het maximaal aantal punten gehaald.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden