Sebastian Vettel bekritiseert Max Verstappen

P-20170611-01514_News

Kampioenschapsleider Sebastian Vettel uit felle kritiek op de manier waarop Max Verstappen gisteren zijn derde plek verdedigde in de beginfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Vettel kan een goed gevecht op de baan wel waarderen maar neemt de jonge Nederlander kwalijk dat hij van lijn veranderde tijdens het remmen.

Beide coureurs waren vrijwel vanaf de start in een boeiend duel verwikkeld om de derde positie. Verstappen besliste dit felle gevecht aanvankelijk in zijn voordeel, maar vroeg zich later over de boordradio wel hardop af of de Duitser soms "botsautootje" wilde spelen. Ondertussen klaagde Vettel er bij zijn team over dat Verstappen schijnbewegingen maakte in de remzones.

De verdedigende rijstijl was vaker onderwerp van gesprek. Sterker nog, na vergelijkbare gevechten met Kimi Raikkonen op de Hungaroring, leidde het zelfs tot het invoeren van de ‘Verstappen’-regel.

Vettel zegt dat Verstappen nog steeds de neiging heeft om van lijn te veranderen: "Het is niet goed om te zeggen dat ik het verwachtte, maar we weten dat hij nogal springerig is". Vettel begrijpt dat de Red Bull-coureur zo hard mogelijk wil verdedigen, maar dat je op een bepaald punt wel op de gekozen lijn moet blijven rijden: "Ik weet zeker dat hij wel zal kalmeren, hij heeft per slot nog niet zoveel races gereden". Verstappen reed op Silverstone overigens zijn vijftigste Grand Prix.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden