170020_hun

In een spannende slotfase van de Grand Prix van Hongarije heeft Sebastian Vettel de overwinning gepakt. De Duitser gaat door de zege de zomerstop in als leider van het kampioenschap. Lewis Hamilton werd vierde. De Brit gaf in de laatste bocht zijn derde plaats aan Valtteri Bottas. De Fin had namelijk tijdens de race hetzelfde gedaan.

Max Verstappen finishte als vijfde maar kwam in de eerste ronde wel in aanraking met teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër viel uit en was uiteraard niet heel blij met de Nederlander. Dit liet hij tijdens de race aan de internationale pers weten. Ook de wedstrijdleiding keurde de actie van de Nederlander niet goed en gaf hem tien seconden straftijd.

Sebastian Vettel maakte een goede start en kwam als eerste uit de eerste bochtencombinatie. Ook Verstappen kwam goed uit de startblokken, maar moest in de eerste bocht een beetje buiten de baan om Valtteri Bottas niet te raken. De Nederlander verloor wat snelheid en kwam net achter Ricciardo weer de baan op en in de volgende bocht raakte de Nederlander zijn teamgenoot. Verstappen remde iets te laat om zijn teamgenoot voor te blijven en gleed met onderstuur tegen de auto van de Australiër. Een uitvalbeurt voor Ricciardo was het gevolg, waardoor de safetycar de baan op kwam.

Na de safetycar reed Vettel vooraan weg, maar door problemen met zijn stuur kon hij geen groot gat slaan. Hamilton zat gelijk in de versnellingsbak van Verstappen, maar de Nederlander hield de Brit achter zich. Tot aan de pitstops werden de gaten tussen de koplopers redelijk groot. Nadat iedereen naar binnen was geweest, schoof de kop in elkaar en volgde een spannende slotfase. Vettel wist iedereen achter zich te houden. Ook de snellere Kimi Raikkonen kwam zijn teamgenoot niet voorbij. De Fin moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Door de tien seconden penalty wachtte Verstappen lang met zijn pitstop en reed zo zelfs tien ronden lang aan de leiding. De Nederlander verloor door de straf kans op een podiumplaats en moest genoegen nemen met de vijfde plaats. In de slotfase kwam hij nog wel dichtbij de Mercedessen en Ferrari’s.

Uitslag van de race:
1. S. Vettel
2. K. Raikkonen
3. V. Bottas
4. L. Hamilton
5. M. Verstappen
6. F. Alonso
7. C. Sainz
8. S. Perez
9. E. Ocon
10. S. Vandoorne
11. K. Magnussen
12. D. Kvyat
13. J. Palmer
14. L. Stroll
15. P. Wehrlein
16. M. Ericsson
17. N. Hulkenberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden