Jack Plooij

door de redactie van Grand Prix Radio
Verstappen in nieuwe bolide

Jack Plooij GPR Jack Plooij (Amsterdam, 10 mei 1961) is een sportverslaggever en sinds jaar en dag betrokken bij Grand Prix Radio. 

Plooij kwam via het team van Frans Verschuur in aanraking met de autosport. Tijdens de Grand Prix van Monza in 1998 vroeg F1-commentator Olav Mol of Plooij pitverslaggever wilde zijn. Met een walkietalkie gaf hij alle informatie vanuit de pitstraat door aan Mol in de commentatorcabine.

In 2001 trad Plooij in dienst als vaste pitreporter voor RTL als opvolger van Allard Kalff, die in 2000 als pitreporter stopte. Plooij viel in de jaren negentig al enkele keren in voor Kalff. Samen met Olav Mol verhuisden zij naar SBS6 en maakten daar samen programma's. Naast de F1 maakten ze de eerste Red Bull Flugtag, de Red Bull Zeepkistenrace en de Strandrace.

Mol keerde begin 2007 terug naar RTL maar Plooij bleef bij SBS6. Naast de Champ Car World Series kreeg hij nog twee projecten van SBS. Het Nationale Verkeersexamen mocht hij samen met Milika Peterzon presenteren. Ook deed hij commentaar bij de Domino Day-uitzendingen, samen met Leo Oldenburger.

Tot eind 2021 was Plooij reporter bij de Nederlandse sportzender Ziggo Sport. Plooij kwam tijdens Formule 1-races met live-updates uit de pitstraat en interviewde de coureurs. Met ingang van het seizoen 2022 vielen de tv-rechten van de Formule 1 in handen van Viaplay. Vanaf dat moment is Plooij te horen op Grand Prix Radio. 

door de redactie van Grand Prix Radio

Live commentaar in race weekenden

Lees meer