Ferrari sluit veto over nieuw motorreglement niet uit

arr_mex

Het nieuwe motorreglement dat in 2021 moet ingaan en waarvan eergisteren de details naar buiten kwamen, zorgt nu al voor controverse in de paddock.

Ferrari, Mercedes en Renault zouden het totaal niet eens zijn met de plannen van Liberty Media. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene zou zelfs hebben gedreigd met het historische Ferrari-veto, als de plannen doorgaan. Het Italiaanse team bedong begin jaren tachtig in het Concorde Agreement het recht om beslissingen te 'overrulen', om zo tegenwicht te bieden aan de Engelse renstallen. Dat vetorecht bestaat nog steeds. Een paar jaar geleden maakte Ferrari nog gebruik van het recht toen het tegen een kostenverlaging stemde.

Ook Mercedes en Renault zouden niet staan te juichen bij de nieuwe plannen. Hoewel beide teams het er over eens zijn dat de motoren goedkoper, luider en krachtiger moeten worden, zijn ze het niet eens met de manier waarop dat moet worden bereikt.

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf gisteren al aan “erg sceptisch” te staan tegenover het huidige idee. Zijn Renault-collega Cyril Abiteboul voegde daar aan toe dat de plannen “voer zijn voor discussie”.

Het grootste bezwaar van zowel de Duitsers als de Fransen is dat in de huidige plannen een compleet nieuwe krachtbron ontwikkeld zou moeten worden, wat een enorme investering vraagt van de motorfabrikanten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen