2018-bolide van McLaren pas in Spanje op de grid

1920x1080-Stoffel-Vandoorne-McLaren-GP-China-2018

In de eerste drie races van het seizoen slaagde McLaren erin steeds in de punten te rijden. Met 28 punten is de Britse renstal vierde in de stand om de constructeurstitel. Dat is opvallend omdat Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne volgens racedirecteur Eric Boullier nog niet met de volwaardige 2018-bolide rijden.

Betrouwbaarheidsproblemen tijdens de wintertests in aanloop naar het seizoen hebben ervoor gezorgd dat McLaren achter op schema loopt. Hierdoor racen Alonso en Vandoorne met een gepimpte 2017-bolide.

Planningsdoelen niet gehaald

"De 2018-auto komt in Barcelona", zegt Boullier in gesprek met Autosport. "De wagen, die we nu hebben, is zoals we gepland hadden. Het is wel zo dat we de planningsdoelen hebben gemist. Dat betekent dat we in Barcelona de auto hebben, die in Melbourne had moeten staan. We rijden met een evolutie van de wagen van vorig seizoen en niet met de nieuwe bolide."

Boullier erkent dat de situatie niet ideaal is. "Maar het is niet anders. We wisten dit van tevoren. We moeten er het beste van maken. Tot nu toe zijn we opportunistisch geweest en hebben we de kansen gepakt die we hebben gekregen met beide rijders om zoveel mogelijk punten te scoren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen