24 uur van Le Mans uitgesteld naar augustus

door Sandra Douma
LeMans

De 24 uur van Le Mans van 2021 wordt uitgesteld naar 21 en 22 augustus. Oorspronkelijk stond de klassieke endurance-race gepland voor het weekend van 12 en 13 juni. Nu is er door de organisatie voor gekozen de 24 uurs race net als in 2020 uit te stellen. Met het uitstellen van de race van 2021 denkt de organisatie dat er een grotere kans om toeschouwers te verwelkomen bij de race.

Automobile Club de l’Ouest (ACO), organisator van de 24 uur van Le Mans, heeft dit besluit bewust al vroeg in het seizoen genomen. “Om voor de tweede keer op rij de 24 uur van Le Mans achter gesloten deuren te houden is ondenkbaar”, geeft Pierre Fillon, president van de ACO aan.

2021 is het eerste seizoen waar de nieuwe hypercars aan de start zullen verschijnen in het FIA WEC-kampioenschap. Om die reden is de ACO erop gebrand zoveel mogelijk toeschouwers bij het evenement te kunnen verwelkomen. “We willen de deelnemers duidelijkheid geven over het gehele seizoen. Het doel is om een veilig evenement neer te zetten met de nodige voorzorgsmaatregelen.”

Verdere informatie over de startlijst en het raceformat van de 24 uur van Le Mans volgt in de komende weken. De organisatie probeert de verdere FIA WEC-kalender zoveel mogelijk in tact te houden. De FIA WEC trapt in het eerste weekend van april af in Portimao, Portugal als vervanging van de traditionele race op Sebring. Een maand later staat de 6 uur van Spa gepland. Deze races zullen beide zonder publiek plaatsvinden.

Lees ook: Ferrari maakt in 2023 comeback in WEC met Hypercar
Lees ook: 
Frijns maakt debuut in LMP2-klasse WEC met Team WRT
Lees ook: Beitske Visser rijdt in 2021 met Richard Mille Racing in WEC

door Sandra Douma

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden