5 F1-records die kunnen worden verbroken in 2021

SI202007120135_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen kan niet meer de jongste Formule 1-wereldkampioen ooit worden, maar in het seizoen van 2021 zijn er verschillende Formule 1-records die nog wel kunnen worden verbroken. In deze top 5 zetten wij de bijzonderste op een rijtje.

  • Meeste wereldtitels: Lewis Hamilton kan dit jaar een nieuw record vestigen als coureur met de meeste gewonnen Formule 1-wereldkampioenschappen in de geschiedenis. Momenteel deelt hij het record van zeven kampioenschappen samen met Michael Schumacher, maar in 2021 kan hij met een achtste titel een nieuw record zetten.
  • De eerste coureur die 100 Grand Prix-overwinningen behaalt: Hamilton heeft al verschillende records verbroken en kan naast de meeste wereldkampioenschappen nog een nieuw record vestigen, namelijk het behalen van 100 Grand Prix-overwinningen. Het record voor de meeste overwinningen stond op lange tijd naam van Michael Schumacher. Hamilton heeft dit record met inmiddels 97 overwinningen al verbroken, maar zet met 100 overwinningen zijn eigen record.
  • Meeste rondjes aan de leiding: Ook het record voor meeste rondjes aan de leiding is nu nog in handen van Michael Schumacher (5111). Lewis Hamilton staat nu op 5099 ronden, slechts 12 minder dan Schumacher, dus nog een record die Schumacher hoogstwaarschijnlijk kwijtspeelt aan Hamilton in 2021.
  • Het meest voorkomende podium trio: Hamilton, Bottas, Verstappen: Max Verstappen grapte tijdens het seizoen van 2020 nog over dat hij het zitje van de persconferentie voor de rijder op de derde plaats maar mee naar huis ging nemen, zo vaak zat hij daar. Hamilton, Bottas en Verstappen stonden in 2020 dertien keer in die volgorde op het podium. Mocht dat in 2021 iets vaker voorkomen verbreken ze het huidige record het meest voorkomende podium trio van 14 dat op naam staat van Hamilton-Rosberg-Vettel.
  • Meest succesvolle coureur zonder wereldtitel: Verstappen kan in 2021 nog een ander record verbreken. Het record voor jongste wereldkampioen kan hij niet meer pakken, maar hij kan wel de meest succesvolle coureur worden zonder wereldtitel. Als hij komend seizoen zeven races wint zonder wereldkampioen te worden, krijgt hij dit record op zijn naam. Het huidige record staat op naam van Stirling Moss met 16 GP-overwinningen.

Lees ook:

Hamilton wint op Nürburgring en evenaart record Schumacher

Wereldrecord voor Red Bull Racing en Max Verstappen

"Hamilton moet bij Ferrari Schumachers record verbreken in 2021"

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen