7.500 toeschouwers aanwezig bij Grand Prix Monaco

SI201905260415_hires_jpeg_24bit_rgb

Er mogen 7.500 toeschouwers aanwezig mogen zijn tijdens de Grand Prix van Monaco op 23 mei. Dat heeft de regering van het land bekend gemaakt. 

Voorwaarde is dat de bezoekers voor de race een negatieve coronatest hebben afgelegd. "Het is van belang dat we de race houden met een beperkt aantal toeschouwers en strikte hygiënevoorschriften", meldt minister Pierre Dartout. De Grand Prix van Monaco ging vorig seizoen niet door in verband met de coronapandemie. In 2019 werd de race voor het laatst verreden. Lewis Hamilton won toen, Max Verstappen finishte als vierde.

Tot op heden zijn er weinig fans aanwezig geweest bij Formule 1-races. Alleen in Bahrein werden toeschouwers toegelaten. Komend weekend tijdens de Grand Prix van Spanje worden duizend bezoekers toegelaten.

SI201905260448_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Charles Coates / Getty Images / Red Bull Content Pool

E-Prix van Monaco

Zaterdag vindt ook de vierde editie van de E-Prix van Monaco plaats. Bij de Formule E-race zijn 6.500 toeschouwers aanwezig. Alleen inwoners, studenten, werknemers, klanten van Monegaskische hotels en personen die direct een uitnodiging ontvangen van de Automobile Club Monaco worden toegelaten.

Lees ook: Robert Kubica komt in actie in Barcelona

Lees ook: Veel bekende achternamen in Formule 3 2021

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden