Daniel Ricciardo: "Niet de snelheid voor P5"

2021UnitedStatesGrandPrixSaturdayGP2117_221054_09I1000

Daniel Ricciardo sluit de Grand Prix van Amerika af met een mooie vijfde plaats. Hij was de snelste McLaren van de race en wist Carlos Sainz achter zich te houden. Ricciardo pakt daarmee belangrijke punten voor McLaren in het constructeurskampioenschap. 

"Het was een goed gevecht met Sainz in de openingsronde", zegt Ricciardo tegenover Ziggo Sport na afloop van de race. "We hebben denk ik in totaal drie keer gewisseld van positie in alleen al de eerste ronde. Daarna zag het eruit alsof hij moeite had op de soft band dus het eerste deel ging goed." Nadat de coureurs hun banden wisselden voor de harde banden kwam de Ferrari van Sainz toch wel dichtbij. Dat had de Australiër wel aan zien komen. De Ferrari zag er namelijk enorm snel uit het hele weekend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Hard racen

Ricciardo was volop in gevecht met Sainz waardoor de twee coureurs elkaar even raakten. Sainz was daar niet helemaal van gediend, maar uiteindelijk levert dat geen problemen op voor de McLaren-coureur. Hij vertelt dat er leuk en hard werd geracet en is daarom ook extra blij met de vijfde plaats. "Op pure snelheid waren wij geen plaats vijf waard vandaag", geeft Ricciardo toe. "Ik ben blij dat ik daar hard voor heb gevochten, dus we nemen wat 'huiswerk' mee naar de volgende race en hopelijk hebben we een beetje meer snelheid dan Ferrari in Mexico."

Lees ook: Pérez had het zwaar: “Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer”

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk”

Lees ook: Verstappen wint GP van Amerika na spannend gevecht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden