Abiteboul: 'In gesprek met grote namen over opvolging Ricciardo'

914b-388a-b833-45d6941fbbae_5a5bf0c57828893529def0a333d65853848f3da5-1

Nu Daniel Ricciardo heeft besloten na dit seizoen het team van Renault in te ruilen voor het team van McLaren, moet de Franse renstal op zoek naar een nieuwe coureur voor volgend seizoen. Esteban Ocon heeft eerder al laten weten graag Fernando Alonso als teamgenoot te willen, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. Teambaas Cyril Abiteboul liet tijdens de mediasessies al weten in gesprek te zijn met een aantal coureurs.

"In de eerste plaats zoeken we een goede coureur voor het lege stoeltje. We hebben iemand nodig die snel is en vooral iemand die Renault snapt en zich voor onze doelen in wil zetten", legt Abiteboul uit. Volgens hem weet Renault wat voor team ze zijn, namelijk 'een redelijk uniek en jong team dat nog enkele problemen heeft.'

Hard werken

Volgens de Franse teambaas heeft Renault dus een coureur nodig 'die waarde hecht aan hard werken'. Daarnaast vertelt hij dat ze momenteel met meerdere coureurs in gesprek zijn over de opvulling van het lege stoeltje. "We zijn in gesprek met grote namen, maar ook met wat minder bekende namen. We gaan de tijd nemen om goed te kijken wie er bij het team past en welke coureur iets aan het team kan toevoegen."

Lees ook: Ferrari: ”We komen overal wat snelheid te kort”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen