Abiteboul niet blij met 'laconieke' houding F1 tegenover coronavirus

b4e8-9abe-f392-4949b58f64f1_bfd9f94f2739d2a2f7969d44ce7e56e6ac5138eb

De afgelopen weken wordt er steeds meer gespeculeerd over de impact die het coronavirus gaat hebben op het Formule 1-seizoen. Zo wordt de Grand Prix van Bahrein verreden zonder publiek en zal de Grand Prix van China in eerste instantie niet doorgaan. Toch is Renault-teambaas Cyril Abiteboul alles behalve blij met de maatregelen die de Formule 1 neemt tegen het coronavirus.

"Ik schaam me voor de manier waarop de Formule 1 met het coronavirus omgaat. Wij reizen doodleuk de hele wereld over, terwijl overal reisbeperkingen gelden", vertelt Abiteboul aan Canal+. "Op deze manier gaan we hoe dan ook een keer de eerste besmetting binnen de sport zien."

Toch geeft de Fransman ook toe dat hij liever niet wil dat alle races afgelast worden. "Natuurlijk wil ik liever dat de races doorgaan, maar dat moet wel op een verantwoordelijke, veilige manier gebeuren."

Abiteboul stelt dat de Formule 1 een verantwoordelijkheid heeft naar de teams, fans, toeschouwers en sponsoren. "We moeten ook het imago van de sport bewaken: we hebben namelijk een voorbeeldfunctie.”

De Fransman vindt dan ook dat de Formule 1 die voorbeeldfunctie meer op zich moet nemen. "Als je je hier geen zorgen over wenst te maken, moet je op een andere planeet gaan wonen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen