De geschiedenis van Alpine: Van wereldkampioenschappen naar de middenmoot

1-ocon
Premium update

Het Alpine F1 Team, dat tot en met 2020 als Renault door het leven ging, kent een rijke Formule 1-geschiedenis. Het Franse team heeft niet alleen als constructeur, maar ook als motorfabrikant veel kampioenschappen op zijn naam staan, en bracht al meerdere wereldkampioenen voort. Tegenwoordig rijdt het team in de middenmoot rond, maar wil het graag weer terugkeren naar de top van de Formule 1. Grand Prix Radio zet de geschiedenis van Alpine voor je op een rijtje.

In 1977 maakte het Franse automerk Renault zijn debuut in de Formule 1 als constructeur. Tijdens de Britse GP in juli 1977 kwam de RS01 voor het eerst in actie. Renault was het eerste team dat met een turbomotor, de EF1-motor, in de Formule 1 reed. Voor de Fransen liep deze eerste race wel uit op een deceptie, want al na zestien ronden moest de Franse coureur Jean Pierre Jabouille zijn auto stilzetten na problemen met de turbomotor. Maar deze tegenslag zorgde er juist voor dat Renault leerde van zijn fouten en vanaf dat moment een stijgende lijn inzette.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden