Achter de schermen bij Red Bull: het wonder van de Hongaarse GP

Verstappen-regen-hongarije

De Grand Prix van Hongarije was zenuwslopend voor de fans van Max Verstappen. De Nederlander gleed in de ronde naar de grid van de baan af de muur in en beschadigde daarbij zijn bolide. Het team van Red Bull deed er op de grid alles aan om de auto te repareren voor de start van de race, en dat lukte maar net. In een nieuwe video van Formula 1 is te zien hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens deze chaotische situatie.

Nagelbijtend zaten fans thuis op de bank toe te kijken hoe een flinke hand vol monteurs zich op de auto van Verstappen stortte. Ze moesten sneller dan ze ooit gedaan hadden verschillende onderdelen van de bolide vervangen. De druk was hoog maar het team werkte samen als een geoliede machine. Wonderbaarlijk was het om te zien hoe stap voor stap de bolide van Verstappen gemaakt werd.

In een nieuwe aflevering van Inside Story gaat de Formule 1 dieper in op dat bijzondere moment. De communicatie tussen verschillende essentiële teamleden is te horen. Zo wordt over en weer doorgegeven welke nieuwe onderdelen vanuit de garage naar de grid gebracht moeten worden. Ook checkt men regelmatig met elkaar hoeveel tijd er nog is en hoeveel tijd men nog nodig denkt te hebben.

"Wanneer besluiten we om dit plan te laten varen? Hoeveel tijd hebben we nodig om de bolide veilig van de grid af te kunnen halen?", vraagt Jonathan Wheatley. Hij krijgt de bevestiging dat men zeker vier minuten nodig heeft om de bolide van de grid te halen. "Oké, dan weet je wat je deadline is."

;feature=youtu.be

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen