AP-1YRDVF7E11W11_news

Dat Red Bull dit seizoen nog niet helemaal is waar het wil zijn moge duidelijk zijn, maar nu geeft ook Adrian Newey toe dat er nog flink wat te verbeteren valt aan de RB15, de auto van Max Verstappen en Pierre Gasly.

Adviseur Helmut Marko liet twee weken geleden al doorschemeren dat de crash van Gasly tijdens de testdagen in Barcelona voor een achterstand heeft gezorgd. In een interview met Sky Sports F1 bevestigt hoofdontwerper Newey die woorden: "Als ik eerlijk ben dan moet ik toegeven dat we met het chassis nog niet zo ver zijn als we hadden gehoopt. We moeten doorgaan en onze bijdrage leveren."

Het goed ontwerpen en doorontwikkelen van een chassis is altijd een van de sterke punten van Red Bull. De tegenvallende resultaten van de afgelopen jaren werden dan ook vooral toegeschreven aan de matige motor van Renault. Nu lijkt dus de auto zelf achter te blijven.

Toch denkt Newey - net als Marko - dat de problemen van tijdelijke aard zijn en roemt hij de samenwerking met Honda: "Ze brengen een frisse wind die iedereen motiveert. Ze doen altijd wat ze beloven. Natuurlijk zitten we nog niet op het niveau van Mercedes of Ferrari, maar ik ben er van overtuigd dat we dat binnenkort wel zitten."

Luister hier naar de nieuwste podcast van Formule 1 aan Tafel:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen