Adrian Newey: 'Vettel maakt domme fouten'

AP-1VWQSBTVD1W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Adrian Newey was destijds het technische brein achter de zeer succesvolle wagens van Red Bull Racing waarmee Sebastian Vettel zijn titels aaneen reeg. Newey kent de Duitser dus als geen ander en weet wat zijn zwakke punten zijn. Hij denkt dan ook dat het heel lastig gaat worden voor Vettel om dit jaar nog wereldkampioen te worden.

"Sebastian werkt ongelooflijk hard en vrijwel niemand heeft meer zelfkritiek dan hij," aldus Newey in Bild am Sonntag. "Als je dan een zwak punt moet benoemen, dan is het dat hij domme fouten maakt in het heetst van de strijd. Wanneer hij aan de leiding is, is hij haast onverslaanbaar."

"Maar iedereen gaat anders om met de druk. In de wagen voelt hij zich niet alleen verantwoordelijk voor zichzelf, maar voor het hele team. Andere rijders hebben hier weer geen last van, zoals de Finnen bijvoorbeeld. En sommigen voelen echt de druk op hun schouders aan het einde van een wereldkampioenschap: hoe harder een rijder werkt, hoe meer druk hij voelt. Dat geldt in het bijzonder voor Seb."

Sebastian Vettel heeft een achterstand van veertig punten ten opzichte van Lewis Hamilton in de stand van het wereldkampioenschap. Met nog slechts zes races te gaan zal hij alle zeilen moeten bijzetten om de titel nog in de wacht te kunnen slepen. Newey ziet het dan ook somber in voor Vettel: "Wil hij het nog redden, dan heeft hij minimaal één uitvalbeurt van Lewis nodig. Anders gaat het nog verdomd lastig worden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen