Albert Park Circuit op de schop voor GP Australië

F1-logistiek

Het Albert Park Circuit in Melbourne gaat mogelijk nog voor de Grand Prix op 21 november op de schop om inhaalacties te bevorderen. Dat maakt Andrew Westacott, baas van de Australian Grand Prix Corporation, bekend aan het blad Auto Action.

 

Het circuit zal de komende maanden op verschillende plaatsen worden aangepast. De vernieuwingen stonden oorspronkelijk op de planning voor 2022, maar nadat in januari bekend werd gemaakt dat de Grand Prix is uitgesteld heeft de organisatie de tijd op het circuit een update te geven.

Er staat een volledig nieuwe asfaltering op de planning. Het nieuwe asfalt moet de teams helpen alternatieve strategieën te overwegen.

Voor bocht 1 is het plan simpelweg om de bocht te verbreden. Hierdoor wordt het inhalen makkelijker gemaakt en kunnen botsingen worden vermeden.

Tussen bochten 6 en 13 wil de organisatie aanpassingen aanbrengen waardoor de coureurs beter zouden moeten kunnen volgen, zodat er in bocht 13 kan worden ingehaald. Hiervoor willen ze beide bochten verbreden en de chicane uit bocht 9 en 10 verwijderen, zodat hier misschien een nieuwe DRS-zone kan komen. In bocht 13 overweegt de organisatie ook nog een aanpassing aan de camber.

Pitstraat

Ook de pitstraat wordt verbreed. Hierdoor zou de maximaal toegestane snelheid in de pitstraat verhoogd kunnen worden van 60 naar 80 kilometer per uur. Hiermee wil de organisatie strategische opties creëren waardoor er kan worden afgeweken van de gebruikelijke eenstopper.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden