Albon na P3 Grand Prix van Bahrein: "Het voelt heel goed"

M253031

Zijn tweede Formule 1-podium ooit; voor Alexander Albon is de Grand Prix van Bahrein eentje om niet snel te vergeten. Slechts twee ronden voor het eind van de race viel Pérez uit vanaf de derde plek waardoor de Britse Thai alsnog naar het podium kon. "Ik heb veel geluk gehad met de uitvalbeurt van Pérez. Hij (Pérez red.) reed een goede race", stelde Albon na afloop voor de camera bij de Formule 1.

Dat het raceweekend van Albon zo'n goede afloop zou hebben, had niemand op vrijdag gedacht. De Red Bull-coureur crashte tijdens de tweede vrije training, waardoor het team een nacht door moest halen om zijn auto klaar te maken voor de zaterdag. "Vrijdag was geen geweldige dag. Het team heeft hard moeten werken om de auto te maken. Om het weekend dan zo te kunnen eindigen (met een podiumplek red.) voelt heel goed. Ik ben blij."

https://twitter.com/redbullracing/status/1333100741364473859

Met nog twee races te gaan, moet Albon goed presteren in de hoop zo zijn Red Bull-stoeltje vast te kunnen houden voor volgend jaar. "De laatste races gaan wat beter de resultaten laten dat alleen niet altijd zien. Maar goed, al met al heb ik vandaag weer een stap vooruit gezet."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen