Alexander Albon rijdt vandaag op Silverstone

door Tim Koenders
AP-24EF2FXJH1W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Alexander Albon rijdt vandaag op Silverstone in de Red Bull van dit jaar. Omdat Red Bull met de auto van dit jaar rijdt mag Albon maar 100km afleggen, er wordt dus gebruik gemaakt van een filmdag. Max Verstappen zal nog even moeten wachten tot hij mag plaatsnemen achter het stuur van de Red Bull. De Nederlander zal pas in Oostenrijk zijn eerste meters in lange tijd gaan maken.

Er zijn al meerdere teams die hebben getest voor aanvang van het seizoen en vandaag test ook Red Bull Racing. Het testen is erg belangrijk omdat alle teams de nieuwe protocollen moeten volgen. Red Bull mag maar 100km rijden omdat ze rijden met de auto van 2020. Andere teams namen voor het testen daarom een oudere auto mee, maar door de overstap van Renault naar Honda gaat dat lastiger bij Red Bull. Dat is ook mede de reden geweest waarom Carlos Sainz en Lando Norris in een Formule 3 auto hebben getest. McLaren heeft namelijk een jaar eerder de overstap precies andersom gemaakt.

Vandaag mag Albon namens Red Bull rijden en niet Verstappen. Verstappen heeft eerder al aangegeven dat hij geen behoefte heeft aan een testdag, misschien is daarom de keuze gemaakt om de minder ervaren Albon alvast te laten wennen. Bij zo’n dag is het vooral belangrijk hoe het team omgaat met alle protocollen.

Albon laat in een filmpje weten hoe het gaat. Daarnaast is er op een ander filmpje te zien dat het team alweer bezig is met het oefenen van de pit stops, misschien wel het ding waar Red Bull vorig jaar zo sterk in was.

https://twitter.com/redbullracing/status/1276133339704033283

https://twitter.com/redbullracing/status/1276140832689655808

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden