Alex Albon: Dit was het beste resultaat wat we hadden kunnen bereiken

alexander albon williams melbourne 2022

Ondanks een tegenvallende kwalificatie op zaterdag, wist Albon op P9 te eindigen. Hiermee weet hij nog twee punten te scoren. Zijn teamgenoot Sargeant had minder geluk en moest zijn auto in de laatste ronde binnen zetten door een bezineprobleem. 

Alexander Albon wist bij beide starts heel snel weg te zijn wat hem uiteindelijk heeft geholpen om binnen de punten te rijden. Toch geeft Albon na afloop aan dat de snelheid niet altijd goed was gedurende de race en dat ze vooral moeite hadden met de bandentemperatuur. "We hebben het beste resultaat neergezet wat we konden doen, ook al hadden we een perfecte kwalificatie op zaterdag", zegt Albon tegen F1.com. Zijn teamgenoot Sargeant had een mindere zondag. Hij wist een aantal keren goed het gevecht aan te gaan met andere coureurs, maar kon zijn race niet afmaken door een bezineprobleem. "We waren het hele weekend problemen aan het oplossen. Het is jammer dat het zo moet eindigen, maar ik ben trots op mijzelf" aldus de Amerikaan die vorig weekend zijn eerste punt wist te behalen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

AlphaTauri

Williams is op dit moment nog hard aan het vechten voor zijn positie in het constructeurskampioenschap, zij staan momenteel op P7. AlphaTauri laat in de afgelopen races zien dat zij ook een team zijn waar rekening gehouden mee moet worden. "AlphaTauri is al het hele seizoen beetje bij beetje aan het upgraden. Wij lopen nu achter met onze eigen upgrades en we moeten nog wachten tot volgend jaar voor nieuwe", aldus Albon. 

 

Lees ook: Drama voor Sergio Pérez in Mexico: Ik riskeerde te veel

Lees ook: Hamilton: Niet verwacht zo snel te zijn

Lees ook: Max Verstappen na zestiende overwinning: We maken een fantastisch seizoen mee

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden