AP-21DTYAPU51W11_news

Red Bull Racing heeft eindelijk de knoop doorgehakt: Alexander Albon is ook volgend seizoen de teamgenoot van Max Verstappen.

De 23-jarige Brits-Thaise coureur maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 1 bij zusterteam Toro Rosso. Na de zomerstop verving Albon bij Red Bull de tegenvallende Pierre Gasly. Het team tekende daarbij aan dat het Albon een kans wilde geven zichzelf te bewijzen en dat voor 2020 alles nog open lag: naast Albon waren ook Gasly en Daniil Kvyat nog in de race voor het stoeltje naast Verstappen.

Uiteindelijk heeft de teamleiding dus voor Albon gekozen. "Alex heeft het sinds zijn debuut bij het team in België uitstekend gedaan. Zijn resultaten - zeven finishes in de top zes - spreken voor zich. Alex heeft bewezen dat hij het volledig verdient om bij Red Bull verder te groeien. Hij heeft nog zo veel potentieel en we zien hem volgend jaar graag naast Max", aldus teambaas Christian Horner.

Albon zelf reageert verheugd: "Ik ben bijzonder blij dat ik ook volgend jaar met Max kan rijden, ik voel me vereerd dat ik deze kans krijg. Ik ben enorm dankbaar dat Red Bull me vertrouwt en dat ze in me geloven. Het is een ongelooflijk jaar geweest: het telefoontje halverwege het seizoen om bij Red Bull in te stappen was al een grote stap. De ervaring die ik dit seizoen heb opgedaan zal ik gebruiken om volgend jaar vooraan mee te kunnen strijden."

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden