Alex Albon: “Toekijken was een marteling”

door Tim Koenders
SI202105020071_hires_jpeg_24bit_rgb

Alex Albon heeft aangegeven dat het een marteling was om naar de Formule 1 te moeten kijken als reservecoureur. Hij is van mening dat het toekijken hem uiteindelijk alleen maar meer drang gaf om terug te keren in de Formule 1. Volgend jaar rijdt de Thai naast Nicholas Latifi bij Williams.

Alweer een tijdje geleden werd naar buiten gebracht dat Alex Albon vanaf 2022 terugkeert in de Formule 1. De Thai neemt plaats naast Latifi in de Williams. Het was een tijdje onzeker wie het stoeltje van de naar Mercedes vertrekkende George Russell over zou gaan nemen. In een gesprek met Formula 1 liet Albon weten dat door de aankondigingen van Valtteri Bottas en Russell er ineens weer een mogelijkheid was. Verder blikt hij ook nog terug op de start van het seizoen als reservecoureur.

Alexander Albon / Sergio Perez / Red Bull Racing
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Moeilijk om toe te kijken

Aan het begin van het seizoen was het zeker niet makkelijk voor Albon om naar een race te gaan als reservecoureur. “Wanneer je naar een grand prix-weekend gaat om alleen toe te kijken voelt het echt als een marteling, zeker de eerste race.” Albon liet weten dat het gedurende het seizoen steeds makkelijker werd. Hij is zelfs van mening dat het hem geholpen heeft terug te keren in de Formule 1. “Het heeft mijn verlangen om terug te keren uiteindelijk alleen maar groter gemaakt.”

Lees ook: BREAKING: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi

Lees ook: Asfalt Istanbul Park behandeld om griplevels te verbeteren

Lees ook: ‘Motorreglement 2026 rond, opening voor Porsche en Audi’

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden