Alex Bowman en Kyle Busch winnen in NASCAR Cup Series

GettyImages-1325794302

Alex Bowman en Kyle Busch hebben afgelopen weekend de races in de NASCAR Cup Series gewonnen. Naast twee enerverende races in de Cup Series, was er ook een race in de Xfinity Series met Nederlander Loris Hezemans. Rick Winkelman vat tegenover Grand Prix Radio het hele weekend samen.

De eerste race van de NASCAR Cup Series leek een overwinning te worden voor Kyle Larson. "Het zou zijn vijfde overwinning op een rij zijn en dat is al heel lang niet gebeurd", vertelt Winkelman. Larson lag tot aan de laatste bocht vooraan, maar toen ging het fout. "Er ging een wiel kapot, waardoor hij de muur in vloog en Alex Bowman de race won."

De tweede race had, net als de eerste race, een verhaal. Kyle Busch won de race met een hoop problemen. "Hij reed bijna de helft van de race zonder koppeling en met een versnellingsbak die vast stond in de vierde versnelling. Tijdens de pitstop was er zelfs een monteur in zijn auto gekropen om het probleem op te lossen, maar dat lukte niet", vertelt Winkelman. Desondanks wist Kyle Busch toch de overwinning binnen te slepen.

Kyle Busch / NASCAR Cup Series Pocono / 2021
Foto: NASCAR (James Gilbert/Getty Images)

Loris Hezemans

Naast de NASCAR Cup Series, reed ook Loris Hezemans een testrace in de NASCAR Xfinity Series. "Hezemans wil volgend jaar in de Cup Series rijden. Daarvoor moet hij wat testraces in de Xfinity Series rijden, wat een klasse lager is, om te bewijzen dat hij het aan kan om in de NASCAR te rijden. Een superlicentiesysteem als in de Formule 1 bestaat niet in NASCAR. Er wordt door een commissie besloten of je goed genoeg bent of niet", legt Winkelman uit. Hezemans startte als 39ste en finishte als 27ste. "Maar daar gaat het niet om", gaat Winkelman verder. "Het ging er om dat hij niet in de problemen kwam en dat hij niemand in de problemen bracht", sluit Winkelman af.

Lees ook: Ocon: “Hebben niet de snelheid die we willen”

Lees ook: Zhou maakt F1-debuut in VT1 GP van Oostenrijk

Lees ook: Tom Coronel: “Ik kreeg een mega beuk”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden