Alex Bowman pakt tweede overwinning in NASCAR

GettyImages-1318355714

Alex Bowman heeft de NASCAR-race op de Monster Mile in Dover op zijn naam geschreven. Lange tijd leek het erop dat zijn teamgenoot Kyle Larson de overwinning zou pakken, hij ging 263 ronden aan de leiding maar won hem uiteindelijk toch niet. Rick Winkelman blikt terug op de race voor Grand Prix Radio.

Op de Dover International Speedway won Bowman de race voor Hendrick Motorsports en niet de man die hem leek te gaan winnen Larson, die bijna de hele race aan kop ging, 263 ronden van de 400 ronden.

"Hij won beide tussensprints, maar in de slotfase ging het mis voor Larson", laat Winkelman weten. "Niet voor de eerste keer in zijn loopbaan trouwens, sterker nog het was de vijfde keer in de loopbaan van Larson dat hij meer ronden dan wie ook aan de leiding ging, maar toch de race niet wist te winnen. Hij eindigde nu achter zijn teamgenoot Bowman."

Volgens Winkelman was het geheim van Bowman de laatste pitstop van de race. "Hij ging als tweede de pitstraat in, maar kwam als leider de pitstraat uit. Zelf heeft hij het beter gedaan in de pitstraat, zijn pitcrew werkte sneller en dat leverde Bowman de overwinning op."

Het was de tweede zege van het jaar voor Bowman. De top-4 werd volledig ingenomen door coureurs voor Hendrick Motorsports, iets wat het team nog nooit eerder voor elkaar had gebokst.

De volgende NASCAR-race staat gepland voor 23 mei op het Circuit of the Americas in Austin, Texas.

De hele NASCAR-update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: F1 aan Tafel: "De man van 20 miljoen"

Lees ook: Renger van der Zande: "Strategie was gewoon niet goed"

Lees ook: Indy Dontje zevende na race vol met pech

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden