Alex Palou wint seizoensopener IndyCar Series

door Coen Versteeg
16C_6343-1

Alex Palou heeft de eerste race van het IndyCar seizoen gewonnen. Dat deed hij op het Barber Motorsports Park in Birmingham. Commentator René Hoogterp blikt, exclusief voor Grand Prix Radio, terug op de eerste IndyCar race van het seizoen.

Na 25 weken winterstop kwam het IndyCar-veld weer in actie. "De eerste overwinning van het seizoen ging naar het team van Ganassi, maar niet naar de regerend kampioen Scott Dixon", vertelt Hoogterp. "De winst ging naar de nieuwkomer bij het team: Alex Palou. Palou kwam over van het relatief kleine Dale Coyne en rijdt nu bij het grote Chip Ganassi", gaat Hoogterp verder.

Verloop race

Palou won de race doordat hij een andere strategie hanteerde dan zijn concurrenten. "Palou won dankzij een verrassende tweestopstrategie, terwijl zijn belangrijkste concurrenten op een driestopper zaten", vertelt Hoogterp. Patricio O'Ward mocht de wedstrijd aanvangen van pole position. Hij was het grootste slachtoffer van de afwijkende strategie van Palou. "Gedurende de race wist O'Ward dat hij een verloren race zou rijden, als er geen gunstige full course yellow zou vallen", zegt Hoogterp.

JGS-2021-BARBER-32835-1-700x467
(c) Indycar mediapool

'Veekay'

Er waren wel genoeg yellows, waaronder in de openingsronde. Newgarden raakte de controle over zijn auto kwijt op het rechte stuk nam flink wat auto's mee. "Ook de Nederlander Rinus van Kalmthout zat in het gedrang. Hij had wat schade aan de auto, maar hij kon zich van helemaal achteraan toch nog naar voren knokken. Dat kwam mede door een sterke strategie van zijn team Ed Carpenter Racing. Zo eindigde Veekay op een nette zesde positie", sluit Hoogterp af.

Aankomend weekend is de volgende race, dan op het circuit van Sint Petersburg in Florida. De hele update van René Hoogterp is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: George Russell woedend op Bottas na zware crash

Lees ook: Memorabele races: Grand Prix van China 2009

Lees ook: Mul ontvangt Olav, Jack en Frans Verschuur in F1 aan Tafel

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden