Alexander Albon: Een carrière met veel hobbels

door Zus Veldkamp
Premium update
alexander albon 2022 williams
Premium update

Veel Formule 1-fans weten dat Alexander Albon geen makkelijke weg heeft gehad. Hij is een aantal keer van team gewisseld, maar zit nu bij Williams. Echter, heeft zijn hele race carrière veel hobbels gekend. Hoe is Albon gekomen tot waar hij nu is? Grand Prix Radio zoekt het voor u uit. 

In 2005 besloot, de toen 8-jarige, Alexander Albon voor het eerst mee te doen aan kartcompetities. Dat deed de Thais-Britse coureur in Engeland. Een jaar later wist hij daar voor het eerst een kartcompetitie te winnen: het Super 1 Honda National Cadet Championship. In 2008 won hij ook de Kartmasters British Grand Prix in de KF3-klasse. De jaren die volgde was hij erg succesvol, zo werd hij Europees kampioen in de KF3-klasse. Hij heeft ook nog een aantal jaar met Nyck de Vries gekart en in 2011 eindigde hij achter de Nederlander, als tweede, in de WSK Euro Series en het wereldkampioenschap.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden