Alfa Romeo-coureurs: We hadden pech in deze lastige race

valtteri bottas guanyu zhou 2023 mexico zondag

Na een goede kwalificatie in Mexico met beide Alfa Romeos in de top tien, finishten de Alfa Romeo-coureurs de race op P14 en P15. De coureurs denken vooral veel pech te hebben gehad met de rode vlag halverwege de race op het Autódromo Hermanos Rodriguez.

Valtteri Bottas had naar eigen zeggen veel pech tijdens de race vanwege een ongelukkig getimede pitstop en een touché met Lance Stroll. De Fin finishte uiteindelijk P14, met teamgenoot Guanyu Zhou achter hem op P15. Volgens Bottas was zijn contact met Stroll de druppel die ervoor zorgde dat hij geen punten meer kon scoren in de Mexicaanse Grand Prix, zo zei hij tegen F1.com. ''Het was een zware en lastige race. Ik had pech, want de eerste safety car kwam een ronde nadat ik een pitstop had gemaakt. Dat betekende dat ik veel posities verloor, en onder de rode vlag kon iedereen hun banden opeens wisselen. De herstart verliep prima, maar daarna ontstond er wel een treintje. Uiteindelijk maakte ik contact met Stroll, dat deed ons de das om waardoor we geen punten kodnen pakken. Bocht 13 ging nog prima in dat gevecht, Stroll duwde me daar een beetje wijd. In bocht 14 was er niet genoeg ruimte voor twee auto's naast elkaar, en ik kon niet zomaar verdwijnen. Toen ik wou remmen, was het al te laat.''

'Naar huis moeten zonder punten is teleurstellend'

Voor teamgenoot Guanyu Zhou kwam de rode vlag ook ongelegen, aangezien Zhou net een undercut-poging had gedaan. ''We maakten een pitstop om een undercut uit te voeren, maar na acht ronden kwam die rode vlag. Ik verloor alle posities en het bandenvoordeel wat ik had. Ik moest de herstart doen op de gebruikte harde band, de oudste band. Dat was verre van ideaal. We hebben het goed gedaan dit weekend, en om dan naar huis te gaan zonder punten is erg teleurstellend,'' aldus Zhou tegenover F1.com.

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Alpine-coureurs na rode vlag tijdens Mexicaanse GP

Lees ook: Beide Aston Martins uitgevallen tijdens GP Mexico

Lees ook: Christian Horner blij met race Ricciardo: Oude vorm gevonden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden