Beide Aston Martins uitgevallen tijdens GP Mexico

door Shakyra van den Heuvel
Aston Martin Lance Stroll Abu Dhabi

Zowel Alonso als Stroll hebben de Grand Prix van Mexico niet uitgereden. Alonso moest halverwege zijn auto binnen zetten door zijn gebrek aan snelheid door schade.  Stroll had contact met Bottas wat ervoor zorgde dat ook zijn race tot een einde kwam. 

Alonso had gelijk na de start van de race was onderdelen meegenomen die op de baan lagen na de crash van Pérez. Dit heeft schade gebracht aan zijn auto waardoor hij geen snelheid had in de rest van de race. Wanneer er geen verbetering meer te zien was bij de Spanjaard, heeft hij zijn teamgenoot voorgelaten in de hoop dat hij een goed resultaat zou neer zetten. "Het hele weekend gaat al moeizaam voor ons, soms leer je meer van de moeilijkheden dan van de successen. Hopelijk is dat nu ook het geval", aldus Alonso tegen F1.com. Ook Stroll had een mindere zondag, ondanks zijn verjaardag, wist hij de race niet uit te rijden. Doordat hij contact had gehad met Bottas, spinde hij van de baan. Na dit incident is hij naar binnen gereden en was zijn race klaar. 

 

Vormdip Aston Martin

Op het begin van dit seizoen wist Aston Martin zich elke race te mengen in de strijd om de podiumplekken en misschien zelfs wel de overwinning. Sinds de zomerstop heeft het team van Aston Martin te maken met een vormdip en is het soms zelfs lastig om naar het volgende deel van de kwalificatie te gaan. "Tuurlijk hoopte ik dat ik nog steeds kon meevechten om de podiumplekken, maar dat is jammer genoeg niet zo. Het niet niet frustrerend want we hebben een goed seizoen gehad. Hopelijk kunnen we de problemen nog oplossen en op een goede noot eindigen", aldus de Spanjaard. 

Lees ook: Drama voor Sergio Pérez in Mexico: Ik riskeerde te veel

Lees ook: Hamilton: Niet verwacht zo snel te zijn

Lees ook: Max Verstappen na zestiende overwinning: We maken een fantastisch seizoen mee

 

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden