Alfa Romeo geeft Antonio Giovinazzi nieuw contract

1920x1080-Antonio-Giovinazzi-Sauber

Antonio Giovinazzi rijdt ook komend seizoen voor Alfa Romeo Racing. De Italiaans-Zwitserse stal heeft het contract met de 25-jarige coureur met een jaar verlengd tot eind 2020.

Giovinazzi rijdt dit jaar - naast Kimi Raikkonen - zijn eerste volledige F1-campagne nadat hij eerder al testcoureur was bij Sauber en Haas. Bij dat eerste team verving hij begin 2017 Pascal Wehrlein tijdens de Grands Prix van Australië en China. Dit jaar finishte hij drie keer in de top tien en behaalde tot nog toe vier punten, goed voor een achttiende plaats in het kampioenschap.

Teambaas Frederic Vasseur over de contractverlenging: "Antonio heeft het prima gedaan dit jaar en ik ben erg blij dat we kunnen bevestigen dat hij ook in 2020 bij Alfa Romeo blijft. De manier waarop hij in het team is geïntegreerd en zichzelf in zijn eerste volledige seizoen constant heeft verbeterd is veelbelovend. We kunnen niet wachten om zijn volledige potentieel te ontsluiten."

Het nieuwe contract voor Giovinazzi betekent slecht nieuws voor Nico Hülkenberg. De Duitser moet vertrekken bij Renault. Alfa Romeo was zo'n beetje het enige team waar hij nog terecht kon.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen