Alfa Romeo coureurs gefrustreerd na dubbele DNF in Brazilië

Alfa Romeo -2023 Brazilian Grand Prix - Sunday-2

Tijdens de Grand Prix van Brazilië vielen zes coureurs uit, waaronder beide auto's van Alfa Romeo. Dit was opnieuw een teleurstellend resultaat voor het team, na eerder al gefrustreerd te zijn geraakt tijdens de sprintrace. Guanyu Zhou verliet de race in ronde vijfentwintig, terwijl Valtteri Bottas in ronde zesenveertig naar de garage moest terugkeren.

Het gehele weekend op het circuit van São Paulo verliep moeizaam voor beide Alfa Romeo-coureurs. In de kwalificatie op vrijdag miste het team snelheid ten opzichte van de concurrentie, waardoor beide auto's Q1 niet wisten te overleven. Het team had gehoopt de snelheid van vorig weekend, waarin ze beide auto's in Q3 hadden, mee te nemen naar dit weekend. Het weekend in Brazilië was echter een teleurstelling voor het team. "Het is behoorlijk frustrerend omdat ik denk dat we een kans hadden om voor iets te vechten, maar helaas moesten we de auto vanwege een technisch probleem terugtrekken. Het is erg frustrerend dat we zo vroeg moesten stoppen," verklaarde Zhou bij F1.com. Het Alfa Romeo-team zal moeten onderzoeken wat de onderliggende problemen waren. "Eigenlijk weet ik nog niet waarom we de auto moesten terugtrekken. Ik denk dat er een probleem was met de waterdruk en de temperatuur begon op te lopen, wat duidelijk niet goed was, dus we moeten onderzoek doen voor beide auto's. Het is echt jammer, want ik denk dat we vandaag een goede snelheid hadden," aldus Bottas bij F1.com.

 

 

Geen punten in het kampioenschap

Alfa Romeo strijdt momenteel nog steeds met Alpha Tauri om de achtste plaats in het kampioenschap. Het uitvallen van beide coureurs maakt deze taak echter moeilijker. Yuki Tsunoda behaalde in Brazilië twee punten voor het Alpha Tauri-team. Het verschil tussen de teams bedraagt nu vijf punten. Met nog twee races te gaan, zal Alfa Romeo er alles aan moeten doen om nog voldoende punten te scoren voor die belangrijke achtste plaats.

 

Lees ook: Alonso: Ik dacht dat het niet meer ging lukken met Pérez

Lees ook: Verstappen wint ook GP São Paulo, 17e overwinning van het seizoen

Lees ook: Oscar Piastri: Het was een eenzame race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden