Alonso: Ik dacht dat het niet meer ging lukken met Pérez

door Shakyra van den Heuvel
Verstappen en Alonso, Brazillie, 2023

Dat Alonso zijn fanatisme en strijdlust nog niet is verloren, zagen we vandaag tijdens de Grand Prix van São Paulo. Ongeveer 30 ronden lang stond hij onder druk van Pérez, maar de Spanjaard wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken en eindigt op P3. 

Fernando Alonso was tijdens de eerste start van de race goed weg en wist gelijk al een plek goed te maken op zijn teamgenoot Stroll. Ook tijdens de herstart was hij goed weg en kon hij op P3 blijven rijden. Hij kreeg kort te maken met Hamilton, maar kon al vrij snel de aanval inzetten op Lando Norris. Helaas was dat een stap te ver en was de Spanjaard vooral bezig zijn huidige positie te verdedigen. Tegen het einde van de race werd hij volledig onder druk gezet door Pérez. Vanaf ronde 55 zat Pérez binnen de DRS van Alonso, maar wist hem niet in te halen. Wanneer we aangekomen zijn in de één na laatste ronde, weet Pérez toch een gaatje te vinden in de verdediging van Alonso en haalt hem in. Alonso geeft zich niet zomaar gewonnen en vecht hard terug, met als gevolg dat hij in de laatste ronde ook Pérez weer kon inhalen waardoor hij weer op podiumkoers lag. Het was spannend tot aan de streep en uiteindelijk wist Alonso 0.053 sec eerder over de streep te komen. "Ik dacht echt dat het niet meer ging lukken, maar in de laatste ronde was het alles of niks", aldus een blije Alonso bij F1.com

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

"We leren nog steeds bij over de auto"

Het team van Aston Martin leek in een vormdip te zitten met een aantal uitvalbeurten op een rij. Met deze podiumplaats van Alonso laten ze zien dat ze alsnog goed zijn voor de goede punten en podiumplekken. Het weekend begon al goed tijdens de kwalificatie met P3 voor Lance Stroll. Met nu een podiumplek voor Alonso, kijken ze uit naar de twee resterende races van het seizoen. "We leren nog steeds bij over de auto en blijven vechten tot het einde. We zijn aan het experimenteren met de auto voor volgend jaar, maar we zijn nu ook nog steeds in de race. Op naar Vegas!".

 

Lees ook: Verstappen wint ook GP São Paulo, 17e overwinning van het seizoen

Lees ook: Haas-coureurs: Het ziet er niet goed uit voor de race

Lees ook: AlphaTauri positief na goede sprintrace in São Paulo

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden