Alfa Romeo kijkt positief uit naar seizoen 2021

2021-Bahrain-Pre-Season-Test-3

Het Alfa Romeo Orlen-team heeft een geslaagde testsessie in Bahrein achter de rug. Het team wist op alle drie dagen veel kilometers af te leggen ter voorbereiding op het seizoen van 2021. In totaal reden Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi ruim 2283 kilometer op het circuit van Sakhir.

Giovinazzi kwam op vrijdagmiddag en zaterdag de hele dag in actie voor het team en blikte tevreden terug op zijn anderhalve dag in de auto. "We hebben lange afstanden gereden en kwalificatieruns. We hebben alles kunnen doen wat we op ons lijstje hadden staan", geeft de Italiaan aan. Giovinazzi wist op zaterdag 125 ronden te rijden maar geeft aan dat hij, net als iedereen, niet goed weet waar ze staan voor aanvang van het seizoen. "Het is lastig te zeggen waar we verwachten te staan. Ik denk dat we een goede basis hebben, maar we weten het pas zeker in de eerste kwalificatie van het seizoen."

Auto sneller dan in 2020

Teamgenoot Kimi Räikkönen trapte de testdagen voor het team af op vrijdagochtend en noemde de omstandigheden tricky in verband met de harde wind in de ochtend. Op zondag wist de Fin de meeste ronden van iedereen te rijden, namelijk 166. Räikkönen geef toe dat tijden gedurende een test niet veel zeggen. "Maar we weten wat onze auto kan en als ik het zo aanvoel is hij beter dan vorig jaar. Ik denk dat we sneller zijn dan aan het einde van 2020”, laat de Fin weten. "We moeten zien hoe zich dit vertaalt in prestaties tijdens de races."

2021-Bahrain-Pre-Season-Test-2-700x467
Foto: Alfa Romeo Racing Orlen (Florent Gooden / DPPI)

Technisch directeur van het team Jan Monchaux kijkt net als zijn coureurs met een positief gevoel terug op de drie testdagen. "Ik denk dat 422 ronden over drie dagen een nieuw record is voor ons team." De zondag was volgens Monchaux de beste dag van het weekend, waarop Räikkönen dus 166 ronden wist af te leggen.

Goede betrouwbaarheid

"De resultaten zijn bevredigend, maar we weten dat ons nog veel werk te wachten staat. We voelen dat we klaar zijn voor de start van het kampioenschap en lijken beter voorbereid dan vorig jaar", licht Monchaux toe. "De auto was betrouwbaar gedurende de drie dagen en we hebben onze zwaktes van 2020 kunnen verbeteren." Het team gaat nu, net als alle andere teams, de verzamelde data bestuderen om de prestaties gedurende één ronde en op raceafstand te kunnen verbeteren voor de eerste race in Bahrein over twee weken.

Lees ook: Raikkonen positief over Ferrari-motor
Lees ook: Dag 3 wintertest Bahrein: Verstappen opnieuw snelste
Lees ook: Dag 2 wintertest Bahrein: Bottas snelste van de dag
Lees ook: Dag 1 wintertest Bahrein: Verstappen dominant

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden