Zwitserse media: 'Alfa Romeo koopt Sauber'

1920x1080-Alfa-Romeo-Sauber-C37-2018-07

Eind vorig jaar kreeg het noodlijdende Sauber hulp uit Italiaanse hoek. Niet alleen werd de motorendeal met Ferrari verlengd, ook werd zusterbedrijf Alfa Romeo de titelsponsor van het team. Nu een andere investeringsgroep de aandelen van Sauber heeft overgenomen, gaat het gerucht dat het team binnenkort in zijn geheel in handen komt van Alfa Romeo.

Vorige week werden er hier en daar wat wenkbrauwen gefronst nadat bekend werd dat Simone Resta, de hoofdontwerper van Ferrari, per 1 juli a.s. aan de slag gaat als technisch directeur bij het Zwitserse team. Door nieuwe ontwikkelingen lijken de puzzelstukjes nu in elkaar te vallen. Die Handelszeitung weet namelijk te melden dat Sauber van eigenaar is gewisseld. De afgelopen twee jaar was het team in handen van de investeringspartij Longbow Finance en dit is nu overgedragen aan Islero Investments.

Het gerucht gaat dat dit een voorbode is van een gehele overname door Alfa Romeo en dat de Italianen nu een bod aan het voorbereiden zijn. Volgens Die Handelszeitung reist er binnenkort een delegatie van Sauber af naar het hoofdkantoor van Ferrari om de puntjes op de 'i' te zetten.

De deal zou wel eens ongunstig kunnen uitpakken voor Marcus Ericsson. De Zweedse coureur wordt financieel ondersteund door Longbow Finance dat nu dus geen eigenaar meer zou zijn.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden