Alfa Romeo krijgt boete voor loskomen wiel Raikkonen

2020-Austrian-Grand-Prix-Friday-1

Het team van Alfa Romeo heeft een boete van 5.000 euro opgelegd gekregen, vanwege het losgeraakte voorwiel van Raikkonen. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk verloor de fin plots zijn rechter voorwiel, wat een gevaarlijk situatie opleverde. 

De FIA heeft inmiddels onderzoek gedaan naar de oorzaak van het losraken van het voorwiel. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat het wiel niet goed bevestigd was tijdens de pitstop. De FIA zelf stelt dat de wielmoer aan de rechterzijde niet goed bevestigd was, daardoor schoot het wiel los.

Voor de coureurs die op dat moment achter Raikkonen reden, leverde dat een gevaarlijke situatie op. Zo moest Sebastian Vettel, die vlak achter de Fin reed, uitwijken voor het wiel dat over de baan vloog.

https://twitter.com/F1/status/1279834427120631810

De geldboete van 5.000 euro valt nog relatief laag uit. Volgens de FIA heeft dat te maken met verzachtende omstandigheden. Zo zouden zowel het team als de coureur zich er niet bewust van zijn geweest dat het wiel niet goed vast zat toen ze de auto de baan op stuurden na de pitstop. Het incident had vanuit dat perspectief dus ook niet voorkomen kunnen worden.

Lees ook: Norris: ‘Probeerde zo hard mogelijk te gaan’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen