Alfa Romeo laatste en enige optie voor Nico Hülkenberg

3715-340e-40b2-4d6eab9bb41c_ba5c550dd0b109a380128fc2adf33a8ecfe3925c

De enige mogelijkheid voor Nico Hülkenberg om ook volgend jaar actief te zijn in de Formule 1, ligt bij Alfa Romeo. Dat heeft de Duitse coureur - nu nog onder contract bij Renault - gisteren in Austin toegegeven.

De 32-jarige Hülkenberg rijdt sinds 2017 voor de Franse renstal, maar moet daar volgend jaar plaats maken voor Esteban Ocon. In de afgelopen maanden werd de ervaren Duitser aan vrijwel alle vrij te komen stoeltjes gelinkt, van Haas tot Williams en van Red Bull tot Alfa Romeo. Die laatste stal is nu nog de enige waar Hülkenberg een echte kans heeft: "We hebben een paar keer met elkaar gesproken en nu wacht ik af wat zij gaan beslissen. Ik denk dat het tweede deel van het seizoen van mijn kant best sterk was. Ik moet zo blijven doorgaan en dan zien we het wel."

Hülkenberg wil niet koste wat het kost in de Formule 1 blijven, een rol als testcoureur vindt hij niets: "Ik houd van de Formule 1 en van racen. Ik zou dan ook graag doorgaan, maar als dat niet kan dan is dat maar zo. Ik heb tien goede jaren gehad vol hoogte- en dieptepunten. Ik heb alles gezien en als dit het einde is, dan heb ik daar vrede mee."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen