Alfa Romeo maakt na Interlagos line-up 2022 bekend

door Hidde Wissels
Frederic-Vasseur-Turkije-2021

Alfa Romeo maakt na de Grand Prix van Brazilië bekend wie de teamgenoot van Valtteri Bottas wordt voor 2022. Formule 2-coureur Guanyu Zhou wordt als grootste kanshebber gezien, nu de deal met Andretti is stukgelopen.

De organisatie van Andretti had interesse om het Formule 1-team van Alfa Romeo over te nemen. Ook zou dan IndyCar-coureur Colton Herta een belangrijke gegadigde worden om het tweede stoeltje in te nemen bij de renstal. Die gesprekken zijn op niets uitgelopen en dus lijkt Zhou de belangrijkste kandidaat om de line-up compleet te maken voor 2022.

Schijnwerpers

Teambaas Frédéric Vasseur vertelt dat de beslissing niet lang meer op zich laat wachten, nu de deal met Andretti niet komt. “We zullen een beslissing nemen nu we weer wat minder in de schijnwerpers staan”, vertelt Vasseur aan Motorsport.com. “We zullen in de komende dagen een beslissing nemen en deze waarschijnlijk na Brazilië bekendmaken."

Antonio Giovinazzi / Alfa Romeo / Grand Prix Mexico 2021
Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN / Florent Gooden / DPPI

Naast Zhou is Oscar Piastri ook nog in beeld. Tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 2 gaat Piastri ruim aan de leiding voor Zhou. Mede door de financiële achtergrond van Zhou lijkt hij echter een streepje voor te hebben. Vasseur wil naar eigen zeggen geen gehaaste beslissing nemen. “We moeten rustig blijven en er goed over nadenken”, gaat Vasseur verder. “Het is een belangrijke, maar geen makkelijke keuze. We gaan binnenkort een besluit nemen en dat bekendmaken."

“Stabiliteit is erg belangrijk met nieuwe regelgeving"

Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi hoopt dat hij nog een jaar mag blijven. Gezien de nieuwe regelgeving, vanaf volgend jaar, is stabiliteit erg belangrijk volgens Vasseur. "Het is nog maar de vraag of wij met een compleet nieuwe samenstelling willen rijden volgend jaar. Met de nieuwe regelgeving is stabiliteit belangrijk. De voorbereidingen zullen erg kort zijn en door een probleem zou de voorbereiding nog korter kunnen worden."

Lees ook: Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

Lees ook: Gridstraf voor Russell wegens wisselen versnellingsbak

Lees ook: Verstappen ruim vier tiende los tijdens VT2 Mexico

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden