Alfa Romeo Racing al weer weg uit de Formule 1?

00119014_AV1_6678_4588-3059-rgb-1800x1200

De terugkeer van Alfa Romeo in de Formule 1 lijkt van korte duur. Het Italiaanse automerk greep twee jaar geleden met behulp van Ferrari de macht bij Sauber en staat dit seizoen voor het eerst sinds 1985 weer als 'constructeur' op de grid.

De doorgaans goed ingewijde journalist Joe Saward denkt echter dat de tegenvallende verkoopresultaten van Alfa's straatauto's en het gebrek aan progressie in de Formule 1 twijfel hebben gezaaid bij de directie van Alfa Romeo. Ook zou er onenigheid zijn tussen de top van het automerk en de leiding van de renstal over de rol van Alfa/Sauber als B-team van Ferrari. Het teammanagement zou niets zien in zo'n rol. De stammenstrijd is het meest zichtbaar in de rijderskeuze voor 2020: teambaas Frederic Vasseur zou graag Nico Hülkenberg willen aantrekken, terwijl de directie van Alfa Romeo liever vasthoudt aan Ferrari-protegé Antonio Giovinazzi.

Mocht het tot een breuk komen tussen Sauber en Alfa Romeo/Ferrari dan zou een scenario mogelijk worden waarin de Zwitsers opnieuw aankloppen bij Honda. De Japanners stonden in 2017 op het punt om motoren te gaan leveren aan Sauber, maar toenmalig teambaas Monisha Kaltenborn werd na het sluiten van die deal teruggefloten en ontslagen, waarop Sauber bij Ferrari bleef. Die band werd in 2018 verder aangehaald en dat leidde uiteindelijk tot Alfa Romeo Racing.

In een ander scenario zou Sauber na volgend seizoen ook kunnen overstappen naar Renault. De Fransen hebben in 2021 met het vertrek van McLaren geen klanten meer.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen