qqq

Alfa Romeo Racing heeft een succesvolle shakedown achter de rug. Kimi Raikkonen reed de honderd toegestane kilometers van de nieuwe auto op het Fiorano Circuit in Italië in een opmerkelijke one-off livery.

Die was speciaal ontworpen voor Valentijnsdag en zullen we vermoedelijk volgende week bij de officiële onthulling niet meer zien. Teambaas Frederic Vasseur toonde zich na de shakedown tevreden: "We reden voor het eerst met de auto van 2019 en hebben in aanloop naar de tests in Barcelona kunnen zien welke vooruitgang we hebben geboekt. We kijken uit naar de start van het seizoen."

Het meest opmerkelijke detail aan de nieuwe auto vormde het radicale ontwerp van de voorvleugel. Die heeft op de plekken waar de wielen zitten geen opstaande flappen.

XPB_972843_HiRes
(c) Inside Racing

Mogelijk hebben de Zwitsers met dit ontwerp iets gevonden om de nieuwe gereguleerde voorvleugel te optimaliseren en krijgen we deze vleugels ook bij andere teams te zien.

Opmerkelijk: het officiële persbericht van Alfa Romeo meldt dat Antonio Giovinazzi vanochtend eigenhandig van Fiorano op en neer reed naar de luchthaven van Bologna om een missend onderdeel van de auto op te halen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen