Alfa Romeo volgens Russell meest verrassende team

2021-Bahrain-Pre-Season-Test-3-1

Alfa Romeo Racing heeft volgens George Russell de meeste indruk gemaakt tijdens de wintertest. Dat zegt de Williams-coureur tegen Autosport.com.

Alfa Romeo-coureurs Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi beleefden een teleurstellend seizoen in 2020. Ze eindigden respectievelijk als zestiende en zeventiende in het rijderskampioenschap. In het constructeurskampioenschap eindigde Alfa Romeo als achtste.

Snelheid Räikkönen

De nieuwe C41-bolide lijkt een stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger. Räikkönen sloot de laatste dag van de test af als vierde. George Russell was hiervan onder de indruk. "Kimi leek heel erg snel", zei Russell. "Dat moet ik hem nageven. Hoewel we nog wat meer naar de data moeten kijken, zou ik zeggen dat zij op dit moment het meest verrassende team zijn. Ik kan niet zeggen waar wij vergeleken met hen staan, maar op het eerste gezicht leek Kimi erg snel."

2021-Bahrain-Pre-Season-Test-2-1-700x467
Foto: Mediahub Sauber-group / Florent Gooden / DPPI

Vooruitgang

Volgens Antonio Giovinazzi is de nieuwe Alfa Romeo-bolide beter dan die van vorig jaar. "De nieuwe regels en banden zijn bedoeld om de prestatie te verminderen", begon Giovinazzi tegenover Autosport.com. "Maar ik moet zeggen dat ik al veel vooruitgang heb gezien. De voorkant van de auto reageert beter, vooral in het langzame deel van het circuit." Ook de krachtbron is volgens Giovinazzi verbeterd. "Het zag er meteen goed uit en het zal ons ongetwijfeld helpen om dichter in de buurt van onze concurrentie te komen."

Lees ook: Voorspellen met kenners deel 2: Jan en Olav

Lees ook: Vooruitblik F1-seizoen 2021: Scuderia Ferrari 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen