Alfa Romeo wordt titelsponsor van Sauber

JS28061

Alfa Romeo keert na dertig jaar terug in de Formule 1. Het Italiaanse merk wordt titelsponsor van het Sauber F1-team. Het team heet vanaf volgend seizoen Alfa Romeo Sauber F1 en de bolides worden dan ook uitgerust met het logo van Alfa Romeo.

Sauber heeft een meerjarige strategische, commerciële en technologische samenwerking gesloten met Alfa Romeo. “Deze overeenkomst met het Sauber F1-team is een belangrijke stap om het merk Alfa Romeo te herontwikkelen. We profiteren van de uitwisseling van technische kennis met onze nieuwe partner Sauber. We zijn vastberaden om een spannend, nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de legendarische sporthistorie van Alfa Romeo”, laat Sergio Marchionne, directeur van Fiat Chrysler Automobiles, weten.

Sauber kijkt uit naar de samenwerking met het roemruchte Italiaanse merk. “We zijn blij dat we Alfa Romeo als partner kunnen verwelkomen. Alfa Romeo heeft een lange en succesvolle historie in de autosport en we zijn er trots op dat een internationaal bekend bedrijf ons kiest voor een samenwerking. We hebben er vertrouwen in dat we met Alfa Romeo Sauber F1 successen kunnen behalen”, zegt directeur Pascal Picci.

Sauber heeft zijn rijdersduo voor volgend jaar nog niet bevestigd. Voor Ferrari-talenten Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi is deze overeenkomst dan ook goed nieuws. De kansen dat beide coureurs volgend jaar een stoeltje krijgen bij Alfa Romeo Sauber F1 nemen hiermee toe.

Alfa Romeo was tussen 1950 en 1988 actief in de Formule 1 als constructeur en motorleverancier. In 1950 en 1951 won het team met de Italiaan Nino Farina en de Argentijn Juan Manuel Fangio de wereldtitel bij de coureurs. Van 1961 tot 1979 was het bedrijf alleen motorleverancier en in 1979 keerde het weer terug als constructeur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden