00119014_AV1_6678_4588-3059-rgb-1800x1200

Beide auto’s van Alfa Romeo Racing hebben een paar uur na de race van de Grand Prix van Duitsland een tijdstraf van dertig seconden gekregen voor een inbreuk op artikel 27.1 van het technische reglement van de FIA. Door deze straffen vallen Kimi Raikkonen (van P7 naar P12) en Antonio Giovinazzi (van P8 naar P13) buiten de top tien.

Het betreffende artikel in de regelgeving beschrijft de technische specificaties hoe een koppeling van een Formule 1-auto bij de start moet functioneren. Bij beide Alfa’s bleek de koppeling niet aan de eisen te voldoen wat mogelijk een valse start in de hand zou kunnen werken. Raikkonen en Giovinazzi zijn hiervoor bestraft met een stop-and-go penalty van 10 seconden, die automatisch na de race om is gezet in een tijdstraf van dertig seconden. Alfa Romeo reageert teleurgesteld op de beslissing en gaat er tegen in beroep:

De straf betekent dat Haas-coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen opschuiven naar P7 en P8. Lewis Hamilton wordt nu negende, gevolgd door Robert Kubica die door deze beslissing het eerste punt voor Williams scoort.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden