J6I6939-1

Alice Powell heeft de W Series-race op het circuit van Zandvoort gewonnen. De Britse startte de race als tweede en wist polesitter Emma Kimilainen vlak na de start in te halen. Jamie Chadwick finishte de race als tweede gevolgd door Emma Kimilainen. 

Het was Kimilainen die de race vanaf pole position startte. De Finse reed in de formation lap nog door het grind, maar was bij het uitgaan van de rode lichten wel scherp. Ze kwam goed weg en behield de leiding voor Alice Powell en Jamie Chadwick. Onze eigen Beitske Visser startte de race, toch wel teleurstellend, als twaalfde.

Gevecht voor de overwinning

Vlak na de start ontstonden de eerste gevechten. Kimilainen wist even weg te rijden bij Powell en Visser, maar de dames lieten haar niet gaan en zetten de achtervolging in. Powell was de eerste die Kimilainen inhaalde. Ze liet het er kinderlijk eenvoudig doch geweldig uitzien. Al snel volgde ook Chadwick. Ze stak hem er aan het einde van het rechte stuk bij start/finish voorbij.

Visser reed op haar beurt nog altijd rond op een troosteloze twaalfde plek. Voorin het veld was er echter actie genoeg. Kimilainen, die terug was gezakt naar de derde plek, kwam namelijk vol onder druk van Nerea Martí te staan. Ging ze ook die derde plek nog kwijtraken? Aan de kop van het veld wist Powell ondertussen een gat van drie seconden te trekken naar Chadwick. De overwinning leek veiliggesteld te zijn.

Pulling pakt vijfde plek

Met nog een minuut te gaan waren er vier coureurs volop in gevecht voor de vijfde plek. Jessica Hawkins probeerde uit alle macht haar felbegeerde vijfde plek vast te houden terwijl Abbie Eaton, Belen Garcia en Abbi Pulling de aanval inzetten. Het was Pulling die het voor elkaar wist te krijgen. Na wat duwen en trekken wist ze Belen Garcia op heerlijke wijze in te halen voor de zevende plek.

Uiteindelijk was het Alice Powell die als eerste over de finish kwam en tevens de snelste ronde pakte. Jamie Chadwick kwam als tweede over de streep gevolgd door Emma Kimilainen. Beitske Visser startte en finishte de race als twaalfde.

Lees ook: Verstappen: “Voelt geweldig om in Nederland pole te pakken”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Verstappen verdient pole position”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Kansen voor de race liggen in eerste ronde”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden