0cf4-3883-70d9-40e19fe46da9_7f71212e9e69be8e52f9e89d64d90eaf0e05a840

"Fernando Alonso had voorafgaand de race wat opvallende uitspraken gedaan. Hij zei bijvoorbeeld: 'Mijn comeback wordt succesvoller dan die van Michael Schumacher' en 'Ik ben beter dan Verstappen, Vettel en Hamilton'. Hij ging dus niet per se heel bescheiden naar de start.” Dat vertelde presentator Mattie Valk in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Alonso reed een goede race in Bahrein totdat hij een probleem kreeg met zijn achterremmen en vroegtijdig met de race moest stoppen. Valk: “Behoort Alonso nog tot de beste rijders van het veld?”

Michael Bleekemolen, oud F1-coureur en ondernemer, denkt dat Alonso daar niet ver vanaf zit. “Ik heb dat van Renger van der Zande gehoord, die heeft met hem gereden.” Hij zegt dat wanneer Alonso in een auto stapt hij bloedsnel is. En daaruit blijkt dat er een heel grote kwaliteit in Alonso zit, maar niet de kwaliteit van een Michael Schumacher.

Allard Kalff: “Ik zeg dat Alonso het einde van het jaar niet haalt.”

Allard Kalff, voormalig F1-pitreporter, presentator en auteur, vindt de gemaakte opmerkingen door Alonso belachelijk. Kalff: “Hij lacht er nu nog een beetje om, maar dadelijk staat hij buiten de top-10.” Volgens Kalff zullen de auto en het team niet goed gaan presteren dit seizoen en zal Alonso aan het einde van het seizoen zich bedenken.

Kalff geeft ook advies aan Alonso: afwachten. Hij vindt dat Alonso gretig is, maar verderop in het seizoen zal hij niet kunnen meekomen. Kalff: “Dan krijg je een heel andere Alonso te zien.” Frans Verschuur is het eens met Kalff: “Alonso vertelde in een interview dat hij eigenlijk al op volgend jaar gokte, want dan is er een nieuwe auto, een nieuw model en dan zullen ze daar veel beter op voorbereid zijn. Hij begint zich nu al in te dekken dat het dit jaar niets wordt. Vorig jaar werd Renault vijfde, maar ik denk dat ze dit jaar zelfs achter Alfa Romeo eindigen.”

Destructieve kant van Alonso

Kalff kent veel mensen die met Alonso hebben gewerkt. Kalff: “Alonso is zijn eigen grootste vijand is, want als het niet goed loopt wordt hij destructief.” Valk vraagt hierna of de gasten Alonso een overwinning of het kampioenschap gunnen. Kalff: “Ik gun het hem niet.” Kalff is van mening dat Alonso bij het spionageschandaal van McLaren-Mercedes een bedenkelijke rol heeft gespeeld en daarom de kans op het wereldkampioenschap voor McLaren in 2007 heeft verspild. Kalff denkt ook dat Alonso meer weet van het crashgate schandaal.

Kalff: “Hij kan keihard rijden, maar hij gaat niet nog een keer wereldkampioen worden.”

Michael Bleekemolen vraagt aan Kalff wat er zou gebeuren als je Alonso in de auto van Bottas zou zetten. Kalff: “Dan heb je binnen dat team meteen hommeles, want hij is al door Hamilton om zijn oren gereden. Dat was Hamiltons eerste jaar en die is alleen maar beter geworden.”

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: "Max: "Ik koop er niks voor" 

Lees ook: Brawn: "We gaan een geweldig seizoen tegemoet" 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden