Alle geluk voor Martin, Dalla Porta wint eerste Moto3-GP

img_0402

Hij heeft een boel pech gehad al dit seizoen, maar in de Moto3-race van de Grand Prix van San Marino had Jorge Martin alle geluk aan zijn zijde. Twee keer ontsnapte hij wonderbaarlijk aan een crash, om zijn voorwiel uiteindelijk nipt als tweede over de streep te drukken. Lorenzo Dalla Porta was een fractie eerder en pakte daarmee zijn eerste GP-zege.

Al in de eerste ronde ging het mis, in de laatste bocht van het Misano World Circuit. Martin haalde Jaume Masia in, die daardoor ietsje wijd ging en een beetje uit balans raakte. Masia ging onderuit en Aron Canet, Niccolo Bulega, Enea Bastianini en Ayumu Sasaki konden er niet omheen en tuimelden met zijn vijven door de grindbak.

https://twitter.com/MotoGP/status/1038718132708421632

Door die enorme crash ontstond er een kopgroepje van zes met Dalla Porta, Martin, Fabio DiGiannantonio, Marco Bezzecchi, Jakub Kornfeil en Gabriel Rodrigo. Zij vochten een spannende strijd uit, waarbij kampioenschapsleider Bezzecchi in de laatste ronde onderuit ging in een duel met Martin.

Het is al de derde keer dit seizoen dat Bezzecchi in de slotfase van een wedstrijd, met zicht op winst, crasht. Eerder gebeurde dat in Le Mans en in Assen. Martin neemt daardoor de leiding in het kampioenschap weer over.

https://twitter.com/MotoGP/status/1038730687975710720

Martin: “Ik ben heel blij met de tweede plaats, want het was heel zwaar. Ik zag de crash van de eerste ronde op de grote schermen langs de baan en ik kon Bezzecchi maar net ontwijken, dus mijn enige doel was finishen en een paar punten pakken. Met de twintig punten van de tweede plaats kan ik alleen maar heel blij zijn. Ik hoop dat iedereen in orde is.”

Lorenzo Dalla Porta profiteerde het meest van de chaos in de wedstrijd en mocht zijn eerste GP-zege noteren. In het parc fermé stond zijn teamgenoot Bastianini – betrokken bij de crash in de eerste ronde, hem op te wachten om hem te feliciteren. Dalla Porta, twee jaar geleden kampioen in het CEV Junior WK, was zo blij dat hij half in tranen maar nauwelijks uit zijn woorden kwam: “Een geweldig moment. Ik heb zo hard gewerkt deze race. Ik ben eigenlijk te blij om er een zinnig woord over te zeggen.”

https://twitter.com/i/status/1038727052864774144

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen